dijous, 12 de gener de 2017

ACTIVITAT 13: LES CONTELACIONS

1. Què és una constel·lació? Quin origen tenen (qui les va descobrir)?

Una contel·lació és un grup d’estrelles que agafen una forma imaginària al cel nocturn. Són anomenades en honor a caràcters mitològics, persones, animals i objectes. En diferents parts del món, la gent ha inventat diferents formes per als grups d’estrelles brillants.

Homer i Hesíode, van anomenar les constel·lacions i el poeta grec Arat de Soli , va donar una descripció de les 44 contel·lacions.

2. Digues el nom de 4 constel·lacions i adjunta-hi una imatge.


L’Óssa Major, visible des de l’hemisferi Nord.

 Hidra, la constel·lació més gran


La Creu del sud, la constel·lació més petita.

Besons, la tercera consel·lació del zodíac3. Busca i copia la llegenda d'una de les quatre constel·lacions anteriors.
Mite dels Bessons:
En la mitologia grega, els bessons són Càstor i Pòl·lux que van néixer d’un ou que va posar Leda, la reina d’Esparta, després d’haver copulat amb Zeus convertit en cigne. Càstor, el mortal, era fill del rei Tíndar, mentre que l’immortal Pòlux era fill de Zeus.
Tots dos van participar en diverses gestes: en la cacera del senglar de Calidó i en el viatge dels Argonautes, entre d’altres.
Els bessons van tenir una disputa amb els seus cosins Anades i Linceu. Anades (el cosí immortal) va assassinar  Càstor amb una llança, fet que va comportar que Pòl·lux, malgrat les seves ferides, matés Linceu. Zeus va intervenir i els va fulminar amb un raig. Pòl·lux va rebutjar la seva condició d’immortal si no podia compartir-la amb Càstor. Per això, Zeus va realitzar un pacte amb el seu germà Hades, perquè els germans poguessin passar sis mesos a l’Olimp i els altres sis mesos en el regne d’Hades.
Els romans, en canvi, hi veien a Ròmul i Rem, els fundadors de la ciutat de Roma.
4. Com podem trobar, d'un manera fàcil, les constel·lacions? Ens poden servir per orientar-nos?
Una manera fàcil de trobar les constel·lacions, és localitzar l'estrella Polar, i llavors a partir d'ella surt l'óssa menor i l'óssa major en direcció el nord. Ens poden servir per orientar-nos si tenim en comte que aquestes estrelles es troben en direcció el nord


5. Ara sí, escriu una història (com a mínim 300 paraules) relacionada amb les constel·lacions que has mencionat anteriorment.


Mite de la constel·lació drac

El drac simbolitzava la força de les persones, la salvació i l'esperança. 
En la mitologia romana, el drac anomenat Esperançador nascut d'un ou que va posar Esperança, va ser el més conegut i important en la seva mitologia, pel fet de ser el fill de Fortí (el més conegut entre els dracs de l'època) però també per les grans obres que va fer.


En èpoques anteriors es creia que els dracs no tenien importància, i que només existien per fer mal a les persones i per tan els mataven tots per el fet de ser dracs. 
Però al cap dels anys les coses van canviar, un dia que el drac va salvar la reina més bonica de la ciutat amb les seves prestigioses ales. A partir d'aquell dia, els dracs van començar a ser reconeguts amb el seu millor prestigi. 

Els deus van començar a creure en la sort i l'esperança. Cosa que antigament no creien de cap manera. Però des d'aquell dia de la salvació i van començar a creure. 
Ells tenien unes lleis que deien que mai en la vida podien creure en la sort i l'esperança, però el dia que va passar allò les van agafar i les van destrossar completament perquè van veure que eren mentida i mai més en la vida hi van tornar a creure. Van deixar de ser deus i es van convertir en unes persones diferents.

La constel·lació del drac li van posar aquest mateix nom perquè s'hi van imaginar el drac amb les seves ales, però sobretot perquè la forma de la constel·lació els hi va transmetre una força que cap cosa anteriorment els n'hi havia transmès tanta.
El drac simbolitzava la força de les persones, la salvació i l'esperança. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada